Количка
Количка
Количката е празна.

Кафе капсули

Кафе капсулa

Дата: 2021-09-08

Кафе капсула – доза свежест в точния грамаж за идеалното кафе 

Удобството на кафе капсулата вече е познато на милиони хора по цял свят. Контейнерчето събира в себе си свежестта на току що смляно кафе. Във всяка кафе капсула е разпределено точно количество за перфектната чаша еспресо, така че не е необходимо да се измерва доза или грамаж. За разлика от обикновеното пакетажно кафе,  кафе капсулата пази прясно смляното кафе от изветряване в продължение на месеци. Освен това всяка кафе капсула има предпазен филтър, който не позволява на утайката да попадне в чашата.

Все повече хора предпочитат за офиса и дома капсулни машини. В САЩ над 70% от домакинствата разполагат с такъв уред в дома си. Причината е, че освен гаранция за качество и отличен вкус, кафе капсулата е много удобна за използване, а кафе машината отнема по-малко време за почистване. Всички машини, които работят с кафе капсула, са компактни и лесно преносими, което ги прави удобни за употреба навсякъде. 

Виж повече

Кафе от капсула – 3 лесни стъпки за ароматна свежа напитка

Кафе капсулата има редица предимства. Лесно се използва, пести от миене на няколко елемента и не на последно място – прави страхотно ароматно кафе, внимателно дозирано.

Всичко е опростено до само 3 лесни стъпки:  

Кафе капсула 1

Кафе капсула за офиса

 1. Включете машината - Кафемашините, които работят с капсули измерват точното количество вода и налягане за приготвянето на най-доброто кафе. Това, което трябва да следите, е нивото на водата в машината; 
 2. Сложете кафе капсулата в отделението и натиснете бутона за избраната дължина или просто старт (в зависимост от машината, която използвате) – машините, които работят с капсули имат специална технология, чрез която правят перфектно кафе всеки път;
 3. Насладете се на ароматно печено еспресо от кафе капсула и започнете деня си с добро настроение. 

Кафе капсулата срещу еспресо машината

Кафето, което се предлага в повечето известни кафетерии по света, се смила непосредствено преди неговото приготвяне, за да освободи своите вкусове и качества. За тази цел, грамажът трябва да бъде измерен правилно и машината да бъде в добре настроена. Ръчното приготвяне на кафе отнема доста повече време, защото изисква повече умения, които (за съжаление) не гарантират отлично качество всеки път.  Кафе капсулата спестява много време, усилия и не цапа. Което я прави идеален вариант за използване в работна среда.

Кафе капсули за лате, шоколад, капучино и еспресо

Компаниите, производители на кафе, предлагат и най-различни видове горещи напитки. В нашия магазин ще откриете подходяща за всеки вкус кафе капсула от лидерите в производството на еспресо:

 • Кафе капсула Nescafe Dolce Gusto – Лате, горещ шоколад, капучино или еспресо. С аромат на карамел, лешници, ванилия или шоколад. Голям избор от налични продукти на марката;
 • Кафе капсула LavAzza Firma – Ще останете очаровани от всеки един вид напитки в кафе капсули. LavAzza разполага с богат асортимент от кафе специалитети с наситен или лек привкус, нежен каймак и наслада за небцето. За любителите на безкофеиновото удоволствие отново има решение - кафе капсула с безкофеиново кафе LavAzza. Опаковани в защитната атмосфера на кафе капсула,  горещите алтернативни заместители на еспресото не отстъпват по качество и вкус на останалите. Eoffice.bg предлага на клиентите си срещу месечна кафе консумация на 2 кутии с по 48 капсули безплатна кафемашина LaVazza Firma. Важно е да се уточни, че офертата е валидна само за юридически лица на територията на град София;
 • Кафе капсула Garibaldi – Съвместимост с Dolce Gusto и E.S.E. (монодози) система. Гарантира деликатен вкус и гъста вкусна пяна. Може да се  избира от селекция първокласно кафе с ядкови нотки и различни аромати;
 • Кафе капсула ILLY – Кафе с характерен еспресо вкус. Марката предлага различни асортименти от кафе напитки, включително и безкофеиново;
 • Кафе капсула Pera – Съвместима с A Modo Mio, Nespresso, Espresso Point и E.S.E. (монодози) система. Притежава богат аромат и сладък вкус. Кафе с деликатна киселинност, нотки на препечен хляб и наситен аромат на какао с привкус на черен шоколад.
 • Кафе капсула Covim - Съвместима с Lavazza Blue, A Modo Mio, Nespresso, Espresso Point и E.S.E. (монодози) система. Еспресо за ценители с богат и интензивен аромат, и приятен, добре балансиран вкус. 
  Кафе капсула 2

  Рециклируема кафе капсула

Кафе капсулите се рециклират – превръщат се в тор, канцеларски материали и нови мебели

Кафе капсулите могат да се рециклират и така всички да допринесем за опазването на природата на планетата. За целта кафе капсулата трябва да се изхвърля на специфични места за събиране на отпадъци, предоставени от марките за кафе. Много хора погрешно я изхвърлят след употреба при общия отпадък в офиса или дома.

Кафе капсулата има различна система за рециклиране. Част от съдържанието остава в контейнерчето и поради това е необходимо специално рециклиране. Някои компании дават на кафе капсулата втори живот, като я превръщат в тор, канцеларски материали или нови мебели.

Още някои съображения за кафе капсулата:

 • Работата с определени машини – Един от минусите на кафе капсулата е, че тя работи само с определени кафе машини. На пазара вече има голям избор от кафе машини за капсули, което прави използването им много по-достъпно;
 • Цената – Кафе капсулата е малко по-скъпа в сравнение със стандартното кафе в опаковка. За сметка на това обаче всяка сутрин, а по всяко време, може да се приготвя ароматно еспресо за по-малко от минута без да се цапа допълнителна посуда, а и без излишни движения. Цените на кафе капсулата в Eoffice.bg варират между 3.50 лв. и 95 лв. в зависимост от броя и марката кафе. На пазара се предлагат различни разновидности и цени, от които крайният потребител избира.
 • Замърсяването на околната среда – Добрата новина е, че вече се използват филтри за многократна употреба, което ще спести много изхвърлени кафе капсула контейнерчета.
  Кафе капсула 3

  Кафе капсула - богато разнообразие

Кафе капсулата – от филтърната опаковка до новите технологии

През 1987 г.  се опакова първото кафе във филтърна опаковка. В началото този метод за опаковане на кафето се е използвал предимно в офис средите, заради своята компактност. С напредването на технологиите големите производители на кафе пускат на пазара един различен прочит на познатата ароматна напитка, а именно - кафе капсулата.

Кафе капсулата представлява изпечени и фино смлени кафе зърна, запечатани в защитна опаковка. Така се запазват всички вкусови качества на перфектното еспресо.

Любопитни факти за кафето

 • Едно кафено дърво може да достигне до 9 метра височина, неговата жизнена продължителност е около 70 години;
 • Кафето съдържа близо 800 ароматни съединения;
 • В една чаша чисто кафе има точно 0 калории;
 • Кафето е вторият най-продаваем продукт в света;
 • Кофеинът намалява апетита, усилва метаболитните процеси и помага при свалянето на килограми;
 • Колкото по-продължително се пекат зърната, толкова повече намалява кофеина в тях;
 • Кафето е плод;
 • Според учени кафето предпазва от чернодробни заболявания и  намалява риска от сърдечна недостатъчност;
 • Има два вида кафени зърна – Арабика и Робуста. Повече от 70% от кафе напитките се приготвят с Арабика. Робустата съдържа по-голям процент кофеин.
  Кафе капсула 4

  Кафе капсула - разгледайте при нас!

Eoffice.bg предлага кафе капсули на световни брандове за офиса и дома

Независимо дали сте почитател на кафе капсулата или мляното кафе може да разгледате нашата гама от продукти и да изберете своя фаворит. Ароматното кафе с плътен вкус носи настроение, усмивка и енергия за целия ден.

В нашия магазин можете да откриете следните видове кафе капсули:

 • Lavazza Firma
 • Lavazza Blue
 • Lavazza Espresso Point
 • Lavazza A Modo Mio
 • illy&Mitaca
 • Nespresso
 • Dolce Gusto
 • E.S.E. – Easy Serving Espresso 

 

 

Кафе капсула – доза свежест в точния грамаж за идеалното кафе

Кафе от капсула – 3 лесни стъпки за ароматна свежа напитка

Кафе капсулата срещу еспресо машината

Кафе капсули за лате, шоколад, капучино и еспресо

Кафе капсулите се рециклират – превръщат се в тор, канцеларски материали и нови мебели

Още някои съображения за кафе капсулата

Кафе капсулата – от филтърната опаковка до новите технологии

Любопитни факти за кафето

Eoffice.bg предлага кафе капсули на световни брандове за офиса и дома