Сравни
0 Количка
Всички категории

Категории

Избери по

0
НачалоМарки

Faber-Castell

Филтри
Faber-Castell

Faber-Castell

Faber-Castell – немско качество без компромиси 

 

На бранда залагат и офиси и мениджъри в над 100 държави по света 

Световноизвестният немски производител на моливи, химикалки, писалки, маркери Faber-Castell е синоним на качество без компромиси. Компанията е сред водещите производители на пишещи средства, както и на канцеларски материали като гумички, линии, телбоди и др.  Продуктите на Faber-Castell са предпочитани заради високото си качество както в ежедневната офис работа, така и в специализираните ниши – за малки и големи художници. 

Виж повече 

Faber-Castell е специализирана в артикули за писане и рисуване. Това е една от най-големите и най-стари компании, произвеждащи химикалки, моливи, тънкописци, канцеларски материали, флумастери, артикули за изкуство, както и луксозни инструменти за писане.

Faber-Castell 1
Faber-Castell - качество без компромиси

 

Faber-Castell е световноизвестна с висококачествени продукти, иновативни идеи в света на канцеларските материали и производството им с грижа за околната среда.  

Качество над всичко – за офиса и мениджърите 

Продуктите на Faber-Castell в различните сегменти са с високо качество и именно това е запазена марка на бранда. За всекидневната работа в офиса клиентите избират разнообразието от канцеларски материали. На Faber-Castell залагат и мениджъри, които работят с по-висок клас химикалки и писалки на бранда. Родители също подбират за децата си моливите на Faber-Castell и с качеството на цветните графити насърчават наследниците си да се развиват в изобразителното изкуство. 

Художествените материали на Faber-Castell с устойчиви цветове - за професионалисти и ученици 


Faber-Castell е разработила широка гама продукти, с които професионалисти и ученици могат да творят изкуство и да развиват креативния си потенциал. Палитри моливи с наситена и устойчива пигментация на цветовете, водни бои и флумастери предизвикват творческите таланти на малки и големи. С продуктите на Faber-Castell творбите се отличават с дълготрайни и наситени цветове, запазващи се дълго на слънчева светлина.

Faber-Castell предлага и акварелни моливи, с които се работи по-прецизно. Комплектът Goldfaber Aquarelle например съдържа 27 цветни моливи, подредени в навиващ се мек органайзер за съхранение. С тях се работи по-прецизно, отколкото с традиционните акварелни бои – те лесно изсъхват и оставят нежелани петна след себе си. С мокра четка се създава невероятен ефект на акварел. 

Faber-Castell 2
Faber-Castell - темперни бои за рисуване

 

Открий малкия художник в детето си 

Оцветяващите продукти на Faber-Castell помагат на децата да творят с удоволствие. Всяко дете избира с кои продукти се чувства най-свободно и щастливо да твори. Голяма част от малките художници залагат на цветните палитри флумастери.  С тях те се учат да държат ръката си стабилна и да оцветяват. Затова е важно качествени флумастери с красиви цветове да са в ръцете на децата – за да виждат красотата от цветове, която сами творят  върху белия лист.

В един момент част от децата откриват как могат да работят и с водни боички. Акварелните артикули на Faber-Castell също се отличават с ярки и наситени цветове. Брандът предлага и качествени четки за рисуване.

Учениците откриват и удоволствието да рисуват с цветните моливи на Faber-Castell. Мекият кадифен допир на молива до хартията открива неподозирани хоризонти за развитие на фантазията на творците. 

Моливи и бои за хоби с чаша вино 

Цветните моливи и водни бои на Faber-Castell са любими и на по-големите, не само на малките. Хората в разцвета на силите си откриват творчески таланти в себе си – някои се учат да рисуват на курсове с чаша вино в ръка, други усъвършенстват уменията си с молива или четката върху белия лист или платно. Някои се захващат с изкуство като антистрес терапия. Купуват си и книжки за оцветяване, които разкрасяват в уюта на дома си. Други с голяма упоритост и целеустременост се впускат да творят, като се учат от големите как правилно и ефектно да съчетават цветовете. 

Кръглият молив става шестоъгълен – да не се търкаля по масата 

Немската компания Faber-Castell е с 260-годишна история, в която иновациите се прилагат непрекъснато - за по-голямо удобство на клиента.

През 1761 г. немският занаятчия Каспар Фабер произвел първите си моливи "Bleyweißsteffte". Тяхното качество бързо било оценено, те толкова допаднали на клиентите, че фамилия Фабер продължила да ги разработва и усъвършенства. Тези моливи били с кръгла форма. Сериозен скок във фамилния бизнес бил направен близо 80 г. по-късно – когато на пазара се появяват първите в света шестостенни моливи с марката "A. W. Faber". Това станало през 1839 г. Те бързо добили популярност по света, защото хората установили, че шестоъгълната форма е много по-удобна и практична, защото моливите вече не се търкалят по масата.

Нововъведението било равнозначно на сензация и довело до необходимостта фирмата да открие цехове за производство в Ню Йорк, Лондон, Париж, Виена и Петербург. 

Faber-Castell 3
Faber-Castell - изберете при нас!

 

Иновации: Оцветяването на графитите не вреди на природата 

През 1992 г. за първи път в света Faber-Castell разработват и въвеждат технология за оцветяване на графитите за цветни моливи, която не вреди на природата. Внедряването на технологията става под егидата на Министъра на околната среда на Германия.  

Faber-Castell садят гори, ползват ток от вятър и слънце 

Политика на Faber-Castell през последните десетилетия е отговорност за производството на продукти, които са устойчиви и имат активна роля в грижата за околната среда.

Компанията активно участва в дейности, които спомагат за поддържането на баланса в околната среда:

- Faber-Castell ежегодно засажда дървета в Южна Америка. Компанията има над 100 кв. км засадени дървета в Бразилия, като те абсорбират над 900 000 тона въглероден диоксид годишно.

- Над 82% от енергията, която компанията Faber-Castell  използва при произвеждането си на моливи и други канцеларски материали е възобновяема енергия.

- Faber-Castell произвежда над 2,3 милиарда моливи всяка година.

- За собственото си производство на молив Faber-Castell използва само дървесина от устойчиво управлявани гори.

През 2004 г. компанията получава престижната награда за принос към обществото DNWE (за бизнес етика). Четири години по-късно граф Антон Волфганг фон Фабер-Кастел е удостоен с признанието "Еко мениджър", а компанията му се присъединила към инициативата "Бизнес и биоразвитие" - за опазване на околната среда и подпомагане на биологичното равновесие. 

Faber-Castell днес – 14 фабрики произвеждат продукти за 100 държави 


Международната компания Faber-Castell днес има 14 фабрики,  продуктите ѝ са добре познати и се ползват в частни и държавни офиси в над 100 страни по света. Фирмата има повече от 7000 души персонал. Централата на Faber-Castell е в Щайн, Германия.

Faber-Castell продължава да разработва разнообразни офис-продукти, ученически пособия и висококачествени художествени материали. 

Faber-Castell 4
Faber-Castell - разнообразие от продукти

 

Началото – легендата се ражда от съюз на баронеса и граф 

Световноизвестният днес бранд Faber-Castell се заражда преди 260 г.

Немският занаятчия Каспар Фабер произвел първите си моливи "Bleyweißsteffte" през 1761 г. Те бързо добили популярност заради високото си качество и фамилия Фабер се захванала да ги усъвършенства. Бизнесът бързо се разраснал и излязъл от границите на тогавашната държава.

През 1898 година семейната фирма „Фабер” била преименувана в Faber-Castell. Причината била сродяването на граф Кастел-Рюденхаузен с баронеса фон Фабер.

В логото на Faber-Castell се появили фигурите на двама сражаващи се рицари - моливи, които продължават своята епична битка и днес. 

 

 

Защо Faber-Castell от Еoffice.bg 

В Еoffice.bg можете да закупите разнообразието от канцеларски материали с безкомпромисно качество на Faber-Castell, включително чертежни моливи, цветни моливи, разнообразие от размери и цветове маркери и др.

Предлагаме богата гама продукти на немския бранд на изгодни цени.

 

Faber-Castell – немско качество без компромиси

Художествените материали на Faber-Castell с устойчиви цветове - за професионалисти и ученици

Faber-Castell садят гори, ползват ток от вятър и слънце

Faber-Castell днес – 14 фабрики произвеждат продукти за 100 държави

Защо Faber-Castell от Еoffice.bg

Faber-Castell 1
Faber-Castell - Разгледайте при нас!
Faber-Castell  18
Faber-Castell 17 - Разгледайте при нас!

76

продукти

Продукти