Сравни
0 Количка
Всички категории
  • Начало
  • Промоции
  • Lavazza Firma
  • Lavazza A Modo Mio
  • NESCAFE Dolce Gusto
  • BANGE
  • Контакти

Категории

Избери по

0
НачалоМарки

BIC

Филтри
BIC

BIC

Химикалки BiC – легендарно качество на достъпна цена 

Почти всеки познава химикалките BiC. Работил е с тях и помни лекотата, с която пише с тях по белия лист. Химикалките BiC не дерат хартията и не цапат с мастило. Затова са удобни да се носят в ученическата раница, в дамската или мъжка чанта на работещите хора.

Мнозина са израснали с химикалките BiC, познават добре качеството им и често в книжарници избират именно проверените в годините артикули. Доверяват се на познатото и добре изпитано във времето устройство, дори без да се замислят както при избора на пишещи устройства за децата, така и при покупката им за работа. Високото качество на химикалките BiC и достъпната им цена ги правят най-продаваните в света.

Виж повече  

Химикалките BiC – най-продавани в света

Най-продаваните пишещи артикули в света са химикалки BiC. Марката достига до всички континенти и хората избират качеството на артикулите за всекидневната си работа или обучение. Най-популярни, разбира се, са химикалки BiC със син цвят. Продават се обаче и тези с червено и черно мастило, както и цветните химикалки. Химикалките BiC с най-популярните цветове на мастилото се използват в частни, държавни и общински офиси на всички географски ширини на планетата. Цветните артикули с пъстри цветове са предпочитани от децата. Малки и големи по цял свят избират различни видове химикалки BiC, знаейки добре, че тези артикули са най-добри в съотношението цена/качество. 

Химикалки BiC 1
Химикалки BiC - качество на изгодна цена

 

Българският пазар не прави изключение от световната тенденция. Хората предпочитат да използват качествени вещи. Мнозина имат поне по няколко химикалки BiC в дома или на работното място, които използват всекидневно. Дори с навлизането на новите електронни технологии хората знаят, че химикалката не може да бъде изместена от мобилния телефон например. С нея винаги се налага нещо да запишем или да подпишем.

Химикалки BiC – патент, бизнес нюх и как една мечта се превръща в серийно производство

Химикалките BiC се появяват преди около 70 години. Историята им е за амбиция, бизнес нюх и сбъдването на една мечта. В основата на известните по цял свят химикалки BiC стои Марсел Бик – младеж, роден в италианския град Торино през 1914 г. Амбициозното момче на 18 г. вече имало мечти как да натрупа състояние. И се преместило в Париж, за да учи и печели. Записал право с план на по-късен етап да отвори собствена фирма. Паралелно с лекциите работел в малко предприятие, където отговарял за производството на черните и виолетовите мастила, с които пълнели малките порцеланови мастилници. Тогава хората все още пишели като топели писалки в бурканчета с мастило. Мастилниците често се разливали, мастилото протичало, тушът бавно съхнел върху хартията.

Марсел Бик искал да преуспее. Не си губел времето и превърнал старо ателие в малко дружество за производство на перодръжки, писалки, автоматични моливи с графити и други пособия за писане. В тази пазарна ниша конкуренцията била голяма, а шансовете за успех изглеждали обречени на неуспех. Конкурентите на Бик не се притеснявали от амбициозния младеж.

Химикалки BiC 2
Химикалки BiC - разнообразие от видове

 

През това време в Унгария друг предприемчив мъж – жокей, незавършил медик, но изкарващият прехраната си като журналист Ласло Биро, умувал защо вестникарското мастило съхне почти веднага, а това на писалката му – за няколко минути. Заедно с брат си Джордж, който бил химик, разработили и патентовали пълнител за писалка, на върха на която сложили метална сачма. Пълнителят лесно се подменял, а въртящото се топче пускало равномерно свежо мастило. Изобретението станало факт през 1931 г. Цели 7 лета по-късно Ласло Биро и неговият брат създали  първия химикал. Артикулът е изключително прост и практичен и прави писането достъпно за масите.

През 1944 г. Биро защитил патента си в САЩ и продал лиценза на две големи фирми, които започнали производство. 

Марсел Бик също повярвал в откритието и откупил лиценза. Бик променил дизайна и устройството на химикалката – лично създал модела BiC Cristal и го въвел в масово производство с поточни линии през 1953 г. Така цената на химикалката спаднала драстично и тя станала достъпна за всички.

Химикалката BiC Cristal е една от най-популярните химикалки за еднократна употреба.

Марсел Бик станал лидер на пазара на химикалки в света, натрупал състояние и влязъл в клуба на милиардерите.

И днес хората по цял свят използват модификацията на BiC Cristal – прозрачната химикалка със синьо капаче.

Писалката BiС, по-точно BiС Cristal, е всъщност първият продукт на компанията,  създаден през 1950 година под марката BIC®. Три години по-късно Марсел Бик успял да подобри и опрости дизайна и получил най-евтиния модел химикалка за еднократна употреба в производството, наречена BiС Cristal. 

Химикалки BiC 3
Химикалки BiC - купете сега!

 

През годините компанията на Марсел Бик се разраствала бързо и продукцията стигала до всички точки на света. Екипът на предприемача залагал на простички неща, които са ефективни в ежедневието. Дизайнерите разработили още модели химикалки – в оранжево и прозрачно-синьо пластмасово тяло със синя капачка. Пуснали в производство и

автоматични химикалки BiC с пружинка, за която е захванат пълнителя. Така спестили на хората махането и поставянето на капачката.   

През 1970 година BiC пуснали на пазара и първата 4-цветна писалка.

Днес химикалките BiC държат 50% от световния пазар на химикалки. 

Eoffice – директен вносител на химикалки BiC

Добре оборудваният офис с всички нужни канцеларски консумативи за работа на служителите са от предпоставките работата да върви спокойно и ефективно.

Eoffice.bg е директен вносител на химикалки BiC. Предлагаме различни модели от популярните по цял свят химикалки BiC – както като единични бройки, така и на кутии.

Административните директори на компании и учреждения търсят най-изгодната цена, за да подсигурят пишещи артикули както за служителите си, така и за клиентите.  Eoffice.bg сме в състояние да предложим добра цена, тъй като сме директен вносител на световноизвестната марка, която произвежда химикалките BiC.  

BIC Crist