Сравни
0 Количка
Всички категории

Категории

Избери по

0
НачалоМарки

Kimbo

Филтри
Kimbo

Kimbo

СУРОВ МАТЕРИАЛ
Доброто кафе започва от избора на суровини.

Ето защо Kimbo SpA отделя голямо внимание на избора на зелено кафе директно в страните на произход. Всички фази от отглеждането на кафеените растения се следят внимателно и се подлагат на многократни проверки.
По този начин растението може да расте здраво и да ражда червени плодове с отлично качество. Същите тези плодове, криещи най-ценното си съкровище: зелените зърна. Те се сушат на слънце, обелват се и накрая се изпращат до Италия.


 

 

 

ЗАЩО Е ТОЛКОВА ХУБАВО
Полагане на максимални грижи в целия производствен процес.

 


СЕЛЕКЦИЯ
Има две основни разновидности на кафето: арабика, наситено и сладко, и робуста, с по-пикантен и горчив аромат. Експертите на Kimbo SpA избират на място най-добрите сурови кафета от двата основни сорта и веднага изпращат пробите в неаполитанската фабрика, където екип от експерти извършва продуктови и химически тестове. След това идва ред на дегустаторите, които дават зелена светлина на суровината с помощта на обонянието и вкусовите си рецептори.

 

 

 

 

ПЕЧЕНЕ
След като партидите кафе преминат тестовете, те се съхраняват и изпращат за печене. Кафето се загрява до температура от 160° до 250°C за време от 8 до 12 минути. Печенето протича в три фази: сушене, което елиминира влагата, същинско печене и охлаждане до стайна температура. На този етап кафето придобива своя аромат. Повече или по-малко интензивното печене дава повече или по-малко силен цвят и вкус. Следователно опитът на специалистите от Kimbo е основа при определянето на идеалната температура и продължителност на печене. Процесът се контролира в реално време.

 

 


СМЕСВАНЕ
Това е най-важният момент!
Всяка партида кафе се избира и квалифицира въз основа на сензорния си профил и всяка смес трябва да комбинира различните фини качества от различен произход, за да се получи идеалният резултат: перфектен баланс на вкус и постоянно качество.
Тук човешкият фактор е определящ.

 

 

 

 

 

 


ОПАКОВКА
Последната фаза, от съществено значение за поддържане на качеството.
За цели зърна това се прави в защитена атмосфера, докато смляното кафе се опакова във вакуум веднага щом се приготви. Времето спира там: така че когато го отворите, можете да се насладите на аромата и вкуса на прясно изпечено кафе.

 

 

 

12

продукти

Продукти

Страница 1 от 1
«1»